Wanneer je op zoek gaat naar zonwering voor buiten, kom je voor eindeloos veel keuzes te staan. Het aanbod aan zonwering was nog nooit zo groot! Vandaag bespreken we een specifiek type, namelijk een knikarm zonnescherm. Lees het onderstaande artikel door en ontdek of knikarmschermen aansluiten bij jouw wensen.

Ruimte behouden op het terras

In tegenstelling tot een parasol, behoud je met een knikarmscherm alle ruimte op het terras. Er blijft altijd voldoende plek vrij voor jouw grote loungeset of buitentafel. Bovendien kun je door de hoogte gemakkelijk onder een knikarmscherm doorlopen. Je geniet dus van optimale bewegingsvrijheid in jouw tuin. 

Binnen en buiten genieten van de schaduw

Screens en uitklapschermen zorgen voor schaduw in je woning, maar doen niets voor het terras. Een parasol sluit nooit naadloos aan op de woning en beschermt daardoor alleen het terras tegen de zonnestralen. Met een knikarmscherm heb je het beste van beide werelden. De zonwering zorgt voor schaduw op het terras en tegelijkertijd voor minder felle zonnestralen in huis. Het functioneert als een verlening van je woning. Het staat bijvoorbeeld prachtig bij grote schuifdeuren of openslaande deuren naar het terras.

Gemakkelijk elektrisch bedienen 

Tegenwoordig kun je de meeste vormen van zonwering elektrisch bedienen. Bijvoorbeeld met een wandschakelaar, afstandsbediening of zelfs met een moderne app. Ook een knikarmscherm kan elektrisch worden bediend voor nog meer gemak. Wil je liever wat meer geld besparen op de nieuwe zonwering? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een handmatig knikarmscherm. Deze zonneschermen zijn namelijk goedkoper in aanschaf en gemakkelijker te monteren.

Op maat gemaakte knikarmschermen 

Je kunt een knikarmscherm volledig op maat laten maken. Zo ben je verzekerd dat het zonnescherm perfect past bij jouw woning en terras. Je kies een type, geeft de juiste afmetingen door en bepaalt op welke manier je de zonwering wil bedienen. Wanneer je kiest voor een elektrisch knikarmscherm, kun je daarnaast de plek van de motor bepalen. Zo kun je het eenvoudig aansluiten op het stroom. Ben je op zoek naar een duurzamere en gebruiksvriendelijke optie? Kijk dan ook eens naar een solar zonnescherm. Deze zonwering is elektrisch te bedienen door middel van zonne-energie.

Diverse stijlen en kleuren

Knikarmschermen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en dessins. Je kunt de uitstraling van het scherm dus perfect aanpassen op de woning. Op het moment zijn zonneschermen met een donkere of neutrale kleur erg populair. Bij twijfel is zwart, donkergrijs of taupe altijd een stijlvolle keuze.