Bij het gebruik van gipsplaten denk je in eerste instantie aan het plaatsen van een tussenwand of aan een plafond van gipsplaten. Daarvoor worden gipsplaten inderdaad vaak gebruikt en zijn daar zeer geschikt voor. Gipsplaten zijn betaalbaar en het is materiaal waar elke klusser mee overweg kan. Bovendien is het eindresultaat vaak heel mooi. Maar gipsplaten hebben nog veel meer toepassingen dan alleen het plaatsen van wanden of plafonds.

Waarvoor kun je gipsplaten nog meer gebruiken?

Gipsplaat is echt een materiaal voor de creatieveling die van een huis iets moois wil maken. Je zet er bijvoorbeeld in een handomdraai een walk in closet in je slaapkamer mee op. De wand kun je schilderen of met stukwerk mooi strak maken. Het ziet er meteen prachtig uit en je bent er in een dagje mee klaar.

Plafond met opbergruimte nodig?

Heel mooi zo’n verlaagd plafond van gipsplaten met een nis van gipsplaat erin waar je spullen kunt opbergen. Met gipsplaat kun je een strakke nis bouwen waar je bijvoorbeeld pannen of opbergdozen kunt plaatsen. Je moet het even voor je zien. Van balken wordt een raamwerk gemaakt met vakken, en als gipsplaten op maat gezaagd worden en erin gezet, wordt de boel mooi strak afgewerkt. Het ziet er super de luxe uit.

Opdeling van een grote ruimte

Heb je een grote ruimte die opgedeeld moet worden? Bijvoorbeeld een kantoorruimte die aparte wandjes moet hebben voor privacy van personeel. Dan is gipsplaat een snelle en mooie oplossing. Er wordt in korte tijd een muurtje mee opgetrokken, met of zonder open doorkijk. Zo krijgt een grote ruimte een mooie opdeling. Op deze manier kan ook een balie of privékamertje gecreëerd worden. Met en zonder deuren.

Opdelen van een zolder

Als je een zolder hebt, kun je daar met gipsplaten van Pontmeyer gemakkelijk meerdere kamers van maken. Handig als je meerdere kinderen hebt die op zolder slapen, of als je kamers wilt verhuren. Ook kun je met gipsplaat van een zolder een kleine woning maken, compleet met keuken en badkamer. Je zet snel en goedkoop de wanden op. Deze kunnen afgewerkt worden met tegels of stucwerk.

Afscheiding tussen huiskamer en keuken maken?

Wil je een afscheiding tussen de woonkamer en de keuken maken, dan is gipsplaat daar uitermate geschikt voor. Pontmeyer verkoopt gipsplaat dat geschikt is voor muren, plafonds, planken, enzovoorts.

Plafond maken met gipsplaat, klassiek of modern?

Met gipsplaat kun je ook  fraaie plafonds maken. Van een strak modern plafond met led verlichting tot een nostalgisch klassiek plafond met schitterend sierpleister. Met gipsplaat kun je je huis ultramodern maken, of juist helemaal vintage inrichten.

Kamer met nissen maken

Ook is dit materiaal zeer geschikt voor het maken van nissen in de huiskamer. Met een raamwerk van balken worden de nissen opgebouwd en afgetimmerd met gipsplaat. Je hebt dan geen kasten meer nodig.