Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp in de samenleving. Het wordt steeds belangrijker om je leefomgeving te verduurzamen en er zijn verschillende subsidies die vanuit de overheid worden vrijgegeven. Daarnaast kan het verduurzamen van je woning ook erg veel geld schelen, aangezien de energieprijzen tegenwoordig enorm hoog zijn. Om je woning te verduurzamen, zijn er enorm veel dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een sedumdak aanleggen of meer groen in de tuin plaatsen. Het verduurzamen van je leefomgeving is namelijk meer dan enkel isolatie plaatsen in je woning. In dit blog bericht willen we je graag tips geven over hoe je je hele woonomgeving kunt verduurzamen.

Een sedumdak aanleggen op je huis

Een van de zaken die je kunt doen om je woning te verduurzamen, is het aanleggen van een sedumdak. Een sedumdak zorgt er namelijk direct voor dat je kunt besparen op energiekosten. Het dak werkt namelijk goed isolerend voor de woning. Dit is echter niet het enige voordeel van een groendak. De planten zorgen namelijk ook voor een betere luchtkwaliteit. Ze nemen de schadelijke stoffen uit de lucht op en transformeren deze naar zuurstof. Vervolgens wordt ook de afvoer van regenwater beter gereguleerd. De planten op het dak nemen het water op en filteren het overgebleven water voor het riool. Tot slot is een groendak ook perfect voor zonnepanelen. Het rendement van deze panelen wordt hoger wanneer deze op een sedumdak liggen!

Meer groen in de tuin!

In Nederland zijn er steeds meer tuinen die bestaan uit tegels. Tuinplanten zorgen er echter voor dat je leefomgeving verbeterd wordt. Zeker als je in de stad woont, hangen er veel schadelijke stoffen in de lucht. De luchtkwaliteit is daardoor erg slecht en dit kan invloed hebben op je gezondheid. Met het plaatsen van meer groen in de tuin, verbeter je de luchtkwaliteit. Dit kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van de vervuilde lucht. Daarnaast is het bewezen dat meer groen in en rondom het huis ook positief werkt op de mentale gesteldheid van de mens. Met meer tuinplanten in de tuin kun je dus ook echt gelukkiger worden!

Ben jij op zoek naar de mooiste planten voor in de tuin? Kijk dan eens op Yarinde.nl. Dit is de bloem en planten specialist van Nederland!

Planten en bloemen voor in huis

Naast dat je de omgeving kan voorzien van meer groen, kun je dit ook in het huis plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor veel bloemen en planten in de woning. Dit zorgt er ook direct voor dat de luchtkwaliteit in het huis verbeterd. Er zijn verschillende bloemen en planten verkrijgbaar die positieve werkingen hebben voor de luchtkwaliteit. Daarnaast kun je ook kiezen voor bloemen en planten die niet veel verzorging nodig hebben. Dit kan wenselijk zijn als je niet veel tijd hebt om ze te verzorgen. 

De woning verduurzamen

Naast dat je meer groen in en rondom het huis kunt plaatsen, kun je ook iets doen aan je eigen uitstoot. Ga daarvoor je eigen woning verduurzamen. Kies in eerste instantie voor kleine aanpassingen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips en het isoleren van de muren. Vervolgens kun je overgaan tot grote investeringen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit zorgt ervoor dat de energiekosten van de woning drastisch omlaag gaan. Dit zorgt op de lange termijn voor een grote besparing. Heb je niet genoeg spaargeld om deze investering te maken? Kijk dan eens naar de mogelijkheid voor een verduurzaming hypotheek. Dit geeft je de mogelijkheid om de woning direct te verduurzamen!