Als er één markt is die snel en dynamisch is, dan is het wel de huizenmarkt. Van een oververhitte markt tot een gebrek aan bouwmaterialen, alles hebben we de afgelopen jaren voorbij zien komen. Elke markt en elke tijd brengt uitdagingen met zich mee. De ene keer is dat voor de huizenbouwer, de andere keer is het voor de huizenverkoper. Wat de trends en ontwikkelingen op dit moment op de huizenmarkt zijn? Lees snel verder. 

Snel gebouwd 

Dat er een woningtekort is, is algemeen bekend. Er moet volop bijgebouwd worden, in elke vorm en maat. En het liefste een beetje snel, maar ook weer duurzaam. Want dat laatste wordt steeds belangrijker. Helaas is er ook een tekort aan goed personeel op de arbeidsmarkt, iets wat ook goed waarneembaar is op de huizenmarkt. Maar elke uitdaging biedt ook weer creatieve oplossingen, zo ook bij deze huizenmarkt. We zien steeds meer dat er concepten ontstaan waarmee zeer snel en eenvoudig huizen worden gebouwd. Unbrick is hier een prachtig voorbeeld van. Dit is een houtbouw woning die duurzaam is, en heel snel op te bouwen is. Het grote voordeel hiervan is dat ze grotendeels gebouwd kunnen worden op locatie, waardoor ze in korte tijd neer te zetten zijn. Ook zijn ze duurzaam en voldoen ze aan de normen en eisen aan vandaag de dag. Dus zijn ze energiezuinig en flexibel. Een trend om echt in de gaten te houden, want dit lijkt de oplossing voor veel problemen op de huizenmarkt. Of in ieder geval één van de oplossingen! 

Deel het en combineer het 

Nog een trend die we veel voorbij zien komen is het combineren van een woning voor diverse doeleinden en generaties. Zo worden woningen steeds vaker gecombineerd met thuiswerken en daarmee wordt een woning breder ingezet. Een aparte sportkamer aan huis, iedereen een eigen kantoor en ook een plek om te ontspannen is niet gek meer. Sterker nog, ze zijn steeds meer regulier aan het worden. Door deze nieuwe ontwikkelingen zien we dat huizen op andere manieren worden ingericht en flexibeler zijn. Hieraan geld uitgeven vinden mensen ook steeds logischer en belangrijker. Een badkamer wordt een bijvoorbeeld een thuis-spa waar echt volop ruimte is voor me-time.  

Niet alleen mode en interieur zijn aan trends onderhevig, ook de woningmarkt zelf. Het is goed en leuk om dit actief te volgen en op in te springen. Door de trends te kennen weet je wat je kunt verwachten en wat de toekomst gaat brengen. Eén ding is zeker; wonen is en blijft een leuk onderwerp!