Persoonlijke leningen zijn geleend geld dat kan worden gebruikt voor grote aankopen, schuld consolidatie, nood kosten en nog veel meer. Deze leningen worden terugbetaald in maandelijkse termijnen over een paar maanden of meer dan een paar jaar. Het kan langer duren, afhankelijk van de omstandigheden en hoe snel je bent met het doen van betalingen. Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet zomaar, dus als je het doet moet het een goede reden hebben!

Hoe persoonlijke leningen werken

Als je bent goedgekeurd voor een persoonlijke lening, wordt het geld dat je ontvangt in één keer op jouw bankrekening gestort. Afhankelijk van de kredietverstrekker kan de overdracht slechts 24 uur of enkele weken duren. Je moet beginnen met het doen van maandelijkse betalingen zodra de lening is overgemaakt.

De meeste persoonlijke leningen hebben een vaste rente, wat betekent dat de betalingen elke maand hetzelfde blijven. Persoonlijke leningen zijn meestal ook ongedekt, wat betekent dat er geen onderpand achter de lening zit. Als je niet in aanmerking komt voor een ongedekte persoonlijke lening, moet je mogelijk onderpand gebruiken om te worden goedgekeurd, zoals een spaarrekening. Je kunt ook een vriend of familielid vragen om de persoonlijke lening mede te ondertekenen om je te helpen goedkeuring te krijgen.

Schuld consolidatie

Schuld consolidatie is een van de meest voorkomende redenen om een ​​persoonlijke lening af te sluiten. Wanneer je een lening aanvraagt ​​en deze gebruikt om meerdere andere leningen of creditcards af te lossen, combineer je al die openstaande saldi in één maandelijkse betaling. Deze groepering van schulden maakt het gemakkelijker om een ​​tijdsbestek uit te werken om jouw schuld af te betalen. De lagere rentetarieven zijn een van de beste voordelen van het gebruik van een persoonlijke lening om jouw creditcards af te betalen. Met lagere tarieven kun je de rente die je betaalt en de tijd die nodig is om de schuld af te betalen, verminderen.

Huis verbouwen

Huiseigenaren kunnen een persoonlijke lening gebruiken om hun huis te upgraden of noodzakelijke reparaties uit te voeren, zoals het repareren van sanitair of het opnieuw leggen van de elektrische bedrading. Een persoonlijke lening is geschikt voor mensen die geen eigen vermogen in hun huis hebben of geen lening voor eigen vermogen kunnen krijgen. 

Verhuiskosten

De kosten van een verhuizing kunnen soms hoog zijn. Als je dat geld niet bij de hand hebt, moet je mogelijk een persoonlijke lening afsluiten om de verhuiskosten te betalen. Met een persoonlijke lening kun je jouw huishoudelijke bezittingen van de ene plaats naar de andere verplaatsen, nieuwe meubels kopen, jouw voertuig door het hele land vervoeren en eventuele extra kosten dekken. Het gebruik van een persoonlijke lening voor verhuiskosten kan je ook helpen om het hoofd boven water te houden als je ergens heen gaat zonder werk. Zo voorkom je dat je je spaar- of noodfonds plundert!