Waar velen al bang voor waren is uitgekomen: door de Omikron variant zit Nederland weer in een lockdown. Dat wil zeggen dat de sportscholen weer dicht zijn, evenals de horeca. En dat betekent dus dat je ook niet naar de film kunt deze kerstvakantie. Enorm vervelend allemaal, maar gelukkig is daar iets aan te doen! En dus geven we je tips om je woonkamer om te bouwen tot thuisbioscoop.

Uiteraard begint een thuisbioscoop een goed geluid en een fijn beeld. En dus moet je op zoek naar de beste home cinema set. We benoemen dit maar als eerste, want als je geen goed geluid en beeld hebt zijn de volgende stappen ook overbodig om te maken. Gelukkig hoeft een goede home cinema set tegenwoordig niet veel te kosten en bespaar je geld nu alles dicht is.

Aparte kamer of in de woonkamer?

Dan het eigenlijke begin: waar creëer je de thuisbioscoop? Het meest ideale zou het natuurlijk zijn als je hiervoor een aparte kamer kan inrichten, zodat je echt het gevoel van een bioscoop kan creëren en één plek hebt om al je films te kijken.  Misschien heb je nog een slaapkamer over of wordt de zolder eigenlijk nergens voor gebruikt. Heb je geen kamer over in je huis? Dan kun je natuurlijk ook je woonkamer omtoveren tot een thuisbioscoop!

Heb je de luxe om een aparte kamer als thuisbioscoop in te richten? Dan is het ontzettend belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de ruimte écht goed kan verduisteren, zodat je net als in een echte bioscoop een donkere ruimte hebt waar je de film kunt kijken. Zorg dus voor raamdecoratie die goed verduistert.

Goed scherm

Dan komt misschien wel het belangrijkste onderdeel dat we hierboven al noemde, want om echt het gevoel van een thuisbioscoop te creëren heb je natuurlijk een goed scherm nodig om de films op te kunnen kijken! Afhankelijk van hoe groot de ruimte van je thuisbioscoop is kun je kiezen voor een normale televisie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Smart TV, zodat je op de tv gemakkelijk toegang hebt tot de verschillende streamingdiensten zoals Netflix of Disney Channel. 

Als je veel waarde hecht aan een hoge resolutie dan kun je ook kiezen voor een 4K of 8K tv. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil. Wil je nu echt een groot scherm om films en series op te kijken? Dan kun je ook gaan voor een beamer met projectiescherm. Op deze manier krijg je echt het gevoel dat je in de bioscoop zit en een beamer kost tegenwoordig niet meer zoveel! Daarnaast kun je deze eventueel in de zomer ook buiten gebruiken, of op vakantie.

Dankzij een goed geluid heb je het gevoel dat je écht in de bioscoop zit. Zorg bij het maken van je eigen thuisbioscoop dus dat je goede speakers aanschaft die je in de ruimte kunt plaatsen. Wij raden aan om zowel voor als achter in de ruimte speakers te plaatsen zodat je een surround sound krijgt en het geluid van de bioscoop na kunt bootsen in je eigen thuisbioscoop.

Dan is het tijd voor de laatste, maar zeker niet onbelangrijke, stap: het uitkiezen van de stoelen. Het is natuurlijk heel belangrijk dat je in je eigen thuisbioscoop prettig en comfortabel kan zitten. Er zijn ontzettend veel opties voor zitgelegenheden. Zo kun je kiezen voor losse stoelen, een bank of misschien wel zitzakken! Bedenk bij het aanschaffen van de zitplaatsen ook met hoeveel personen je in de thuisbioscoop zult gaan zitten. Zo kun je vooraf al zorgen voor voldoende zitplekken!