Klussen: het is iets waar velen onder ons zich graag mee bezig houden, maar het is natuurlijk een hele opdracht als het gaat om grote werken. Over de juiste materialen en gereedschap beschikken is van groot belang als je het werk tot een goed einde wil brengen – en een rolsteiger is daar een prachtig voorbeeld van.

Hoewel een rolsteiger natuurlijk vooral handig is bij het uitvoeren van grote werken, is het toch de moeite waard om ook bij het verrichten van kleine klusjes de aankoop of het lenen van een dergelijke steiger te overwegen. Wat zijn nu de voordelen van zo’n steiger?

De voordelen van een rolsteiger

1. Meer mobiliteit tijdens het werken

Een van de grootste voordelen van een rolsteiger is dat je mobieler bent tijdens het werken. Als je bijvoorbeeld je plafond wil schilferen of de buitenmuren van de woning, dan is een vaste steiger niet ideaal aangezien je die dan om de haverklap moet verslepen. Een rolsteiger staat op wielen, waardoor je deze maar hoeft te verrollen om aan het volgende stuk muur te kunnen beginnen. Dat bespaart je niet enkel heel wat tijd, het maakt werken ook gewoon aangenamer!

2. Veiligheid is troef bij een rolsteiger

Daarbij biedt een rolsteiger je natuurlijk een goede bescherming tijdens het werken. Maar al te vaak gebeuren ongelukken tijdens werken op hoogte die voorkomen hadden kunnen worden. Een dergelijke steiger is niet enkel stevig, ook zijn er speciale veiligheidsrails aanwezig die het risico op een val drastisch verminderen. Op die manier kan je zorgelozer en dus ook beter en sneller te werk gaan, zeker als je kiest voor een vooraanstaand merk dat kwaliteit garandeert!

3. Verschillende formaten rolsteigers mogelijk

Een ander voordeel van rolsteigers is dat ze in zowat elke mogelijke vorm en formaat te verkrijgen zijn. Van kleine modellen van slechts 2 meter hoog tot heuse steigers die gebruikt kunnen worden in hoge woningen tot wel 6 meter of meer, de opties zijn uitgebreid. Het brede gamma garandeert dat je voor jouw situatie of klus precies het model vindt dat je nodig hebt, waardoor je natuurlijk ook veel meer uit de werken kan halen.

4. Eenvoudig in elkaar te zetten en af te breken

Ten slotte biedt een rolsteiger het grote voordeel dat je die in een mum van tijd in elkaar kunt zetten én af kunt breken als de werken gedaan zijn. De steiger bestaat immers uit niet meer dan stalen buizen en enkele verbindingsstukken, met daaronder de wielen. Als je snel aan de slag wil kunnen bij het schilderen van je plafond, en na het afronden van de werken de ruimte snel opgeruimd wil hebben – dan is een rolsteiger zeker en vast een goede investering!