In steeds meer woningen wordt tegenwoordig een gietvloer aangebracht. Vanwege de duurzaamheid en het gemak in onderhoud. Voor bouwers is het een complexe opgave om een gietvloer aan te brengen maar voor de eigenaren van de woning levert een gietvloer juist extra veel gemak op. We vertellen graag wat meer over de eigenschappen van een gietvloer en welke voordelen dit oplevert voor woningeigenaren. 

Het gemak van een vloercoating

Een van de redenen waarom vloercoating veel gemak levert voor een woningeigenaar is dat dit type vloer zeer eenvoudig schoon te maken is. Daarnaast kan het eenvoudig aangebracht worden zonder dat de oude vloer gesloopt hoeft te worden. Een gietvloer wordt geheel naadloos aangebracht, dit betekent dat de nieuwe ondergrond geen naden en randen bevat waar gemakkelijk vuil tussen kan ontstaan. Je hoeft de gietvloeren alleen maar af en toe te dweilen en het stof op te zuigen om deze schoon te houden. 

Hoe wordt een vloercoating aangebracht

De meeste mensen kiezen ervoor om een specialist inschakelen voor het aanbrengen van een vloercoating variant, het is namelijk niet eenvoudig om zelf te doen. Er zijn wel enkele webshops die de materialen verkopen om een gietvloer aan te brengen maar het is belangrijk om het in één keer goed te doen en daarom eerst wat ervaring op te doen. 

Soorten gietvloeren

Vloercoating is voornamelijk geschikt voor een woonruimte waar de vloer niet al te zwaar belast wordt. In een winkelruimte of een woonruimte die wel zwaar belast wordt kun je het beste gebruik maken van een PU gietvloer. In een industriële omgeving wordt een gietvloer vaak wat dikker aangebracht, of er wordt gewoon een dikke epoxyvloer aangebracht. Weet je niet zeker wat voor soort gietvloer je in huis moet halen? Overleg dit met een specialist via de link in dit artikel.

Specialist in gietvloeren

Via de link in dit artikel kom je uit bij een specialist in gietvloeren. Dit bedrijf kan in iedere soort ruimte een gietvloer op maat maken. Beschikbaar in alle RAL-kleuren. Het is ook mogelijk om extra functies toe te passen zoals een antisliplaag op de vloer of een afbeelding in de vloer te laten verwerken. Wacht niet langer en laat een onderhoudsarme gietvloer aanbrengen.