Zo creëer je een mooie tuin

Wil je graag een mooie tuin creëren? Van een mooie tuin pluk jij zeker de vruchten! Er zijn diverse manieren om van jouw tuin een stralend middelpunt te maken. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van vruchtbomen bij Ten hoven bomen. Wij zochten uit op welke manieren je jouw tuin mooier kunt maken en hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Plant vruchtbomen en struiken

Kies voor vruchtbomen kopen en geef ze een mooie plek in je tuin. Een prachtige vruchtboom of struik geeft de tuin een net wat meer opvallend accent. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een haag van fruit. Ga voor een soort fruit of voor hagen van meerdere fruitsoorten. Zo zijn er ook diverse vruchtdragende pergola, zoals de kiwi en de druif. Ook kun je van diverse fruitsoorten leibomen maken. Deze groeien vervolgens tegen de schutting of muur aan. Zo nemen ze weinig ruimte in. Met vruchtbomen heb je in ieder geval echte eyecatchers in je tuin staan.

Creëer een fijne zitplek

Ook een fijne zitplek creëren kan ervoor zorgen dat je tuin een stuk mooier wordt. Kies eerst de juiste plek in de tuin uit voordat je zitmeubilair gaat aanschaffen. Weet je waar je wilt gaan zitten, dan kun je een terras laten aanleggen of ervoor kiezen zelf een terras aan te leggen. Ga vervolgens op zoek naar de meest geschikte stoelen voor het terras. Zo kun je straks lekker in de zon zitten op je eigen zitplek.

Investeer in een goede maaimachine

Zorg er ook voor dat je in een goede maaimachine investeert, zodat jouw gazon er op en top bij blijft liggen. Ook maai je het gazon zo een stuk sneller. Er zijn diverse soorten maaimachines verkrijgbaar bij verschillende aanbieders. Ga altijd voor een kwalitatieve en duurzame maaimachine. Je kunt kiezen uit goedkope modellen voor kleine tuinen en maaitractors voor grote gazons.

Leg een vijver aan

Je kunt ook een vijver aanleggen. Zo geef je jouw tuin net wat extra’s en zal hij er een stuk mooier uitzien. Ook werkt een vijver verkoelend op een hete zomerdag. Zo dient een vijver als bad voor de vogels en is het een fijne leefplek voor andere dieren en insecten. Leg indien mogelijk een vijver met waterplanten aan als je daar ruimte voor beschikbaar hebt. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je ook kiezen voor een vogelbadje of regenton.