Moderne PVC vloeren kunnen natuurlijke materialen zoals hout, metaal of glas perfect imiteren. Je kunt tegenwoordig zelfs een betonlook PVC vloer aanschaffen. PVC vloeren gemaakt van synthetisch polymeer worden veel gebruikt in openbare en commerciële plaatsen, maar ook in huizen en appartementen. Redenen daarvoor zijn zowel van praktische aard, zoals het makkelijk schoonmaken, als vanwege de mooie uitstraling van het materiaal..

Homogene PVC vloeren

Homogene PVC vloeren zijn een economische oplossing vanwege hun lange levensduur en daarom werken ze goed op druk bezochte en commerciële plekken zoals ziekenhuizen, scholen, bibliotheken, supermarkten, magazijnen, etc.

De polyurethaan coating voorkomt dat vuil aan het oppervlak blijft kleven en maakt het reinigen van de vloer gemakkelijker. Homogene PVC vloeren zijn praktisch en economisch, maar hebben een iets minder luxe uitstraling.

Heterogene PVC vloeren

Heterogene PVC-vloeren worden geproduceerd volgens het laag-op-laag principe. Ze kunnen zijn gemaakt met schuim aan de onderlaag, de zogenaamde warme vloer. Zonder schuimende onderlaag is het compacte PVC. De schuimlaag dient als geluids- en warmte-isolator. Het oppervlak van dit type vloeren wordt ofwel door bedrukking ofwel door oppervlaktebehandeling gemaakt om zo verschillende uitstralingen te maken. De weerstand tegen wrijving en slijtage is recht evenredig met de dikte van de buitenste laag van de PVC coating. De polyurethaan eind coating draagt ​​alsnog bij aan de hoge hygiënische eisen die wij stellen aan een vloer.

De uitstraling  van heterogene PVC-vloeren is tegenwoordig erg mooi. Verschillende kleuren, patronen, imitaties van steen, hout, metaal, glas, verschillende afmetingen en paneel vormen, glans enzovoort worden gebruikt in de ontwerpen. Dit type PVC kan worden gecombineerd met andere vloermaterialen en wordt gebruikt in woningen, maar ook in commerciële en industriële ruimtes.

Elektrisch geleidend PVC

Elektrisch geleidende PVC-vloeren zijn homogene PVC-vloeren die statische elektriciteit uit de kamer kunnen verspreiden. Dergelijke vloeren beschermen mensen tegen invloeden van statische elektriciteit die worden veroorzaakt door machines die in het gebouw zijn geplaatst, zoals computers of machines. Elektrisch geleidende PVC-vloeren beschermen ook zeer gevoelige apparatuur die wordt gebruikt in de elektro-industrie, geneeskunde, biochemie en chemie tegen statische elektriciteit. Volgens Europese normen moeten elektrisch geleidende PVC-vloeren worden geïnstalleerd in operatiekamers en intensive care-afdelingen van ziekenhuizen.

Hoe de fundering voor vinylvloeren voor te bereiden

Een goed voorbereide fundering voor het installeren van PVC vloeren is erg belangrijk, niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de uitstraling. De fundering moet water geïsoleerd en perfect glad zijn. PVC vloeren worden geïnstalleerd op een volledig droge en gladde ondergrond.