Bamboe tuinmeubels zijn een duurzame en stijlvolle keuze voor buitenmeubilair. Ze zijn lekker stevig en geven je tuin een fijne, tropische uitstraling. Echter kan bamboe het helaas zwaar te verduren krijgen door regenachtig, koud, maar ook zeker veel te zonnig weer. Om ervoor te zorgen dat je bamboe tuinmeubels in goede staat blijven en hun esthetische waarde behouden, is bamboe tuinmeubelen onderhouden ontzettend belangrijk. Dit onderhoud is gelukkig een gemakkelijk en simpel doe het zelf klusje en kost ook niet zoveel tijd. maar “hoe onderhoud je bamboe tuinmeubelen”, is dan nu de grote vraag.

Bamboe tuinmeubelen onderhouden

Tuinmeubelhoezen

De eerste tip is misschien wel een echte inkopper, maar om schade en verkleuring te voorkomen, is het raadzaam te investeren in een goed passende, waterdichte beschermende hoes voor je bamboe meubilair. Nog beter is, als je het meubilair niet gebruikt, om het op een beschutte plaats op te bergen, bijvoorbeeld in een schuur of garage. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is een hoes daarom ook prima.

Regelmatig schoonmaken

Een andere tip voor bamboe tuinmeubels onderhouden, in het geval je geen hoezen en of binnen opbergplaats hebt, is het grondig reinigen van de meubels. Door je bamboe tuinmeubelen regelmatig schoon te maken, blijven ze in topconditie. Om bamboe tuinmeubels schoon te maken, kun je het beste een zachte borstel, een vochtige doek en milde zeep gebruiken. Vermijd het gebruik van harde borstels of schuurmiddelen, omdat deze krassen op het bamboe oppervlak kunnen veroorzaken. en die krijg je helaas niet meer weg. Maak de meubels schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een milde zeep oplossing om het oppervlak van het meubilair zachtjes te reinigen en laat het drogen voordat je het opnieuw gebruikt.

Beschermende olie

bamboe tuinmeubelen onderhouden

Een tweede tip is olie of lak. Bamboe tuinmeubels kunnen worden behandeld met een beschermende olie of laklaag om de levensduur van het meubilair te verlengen. Zorg ervoor dat het bamboe oppervlak droog en schoon is voordat je een olie of laklaag aanbrengt. Anders wordt het een grote kliederboel en hechten de olie en lak niet. Breng de olie of lak aan met een schone doek of kwast en laat het volledig drogen voordat je het meubilair weer gebruikt, om zo vlekken te voorkomen. Herhaal deze behandeling minstens één keer per jaar om het bamboe meubilair in goede conditie te houden.

Voorkom belasting met overmatig gewicht

Bamboe tuinmeubels zijn sterk en duurzaam, maar overmatig gewicht kan het bamboe beschadigen en vervormen. Zorg ervoor dat je geen overmatig gewicht op het meubilair plaatst en vermijd het gebruik van zware voorwerpen op het bamboe oppervlak.

Regelmatig onderhoud

Wellicht wel de belangrijkste tip voor bamboe tuinmeubels onderhouden is regelmatig onderhoud. Regelmatig onderhoud van bamboe tuinmeubels is belangrijk om ze in goede conditie te houden. Controleer regelmatig het meubilair op scheuren, breuken of andere beschadigingen. Repareer eventuele beschadigingen zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Voer ook regelmatig een grondige reiniging en beschermingsbehandeling uit om het bamboe meubilair in goede staat te houden.

De vraag “hoe onderhoud je bamboe tuinmeubelen”, is hopelijk met het voorgaande beantwoord. Veel succes met de bamboe tuinmeubelen onderhouden!