Of je nu een houten vloer, een betonvloer of tegels in huis hebt, een vloerkleed past eigenlijk altijd wel. Een vloerkleed is zeer decoratief, creëert meer warmte en sfeer en zorgt daarnaast ook direct voor een goede akoestiek in huis. Maar kies een keer voor iets anders dan rechthoekig of vierkant. Kies voor een rond kleed!

Een handige manier om de ruimte te doorbreken

Meestal staat het interieur vol met meubels met vierkante of rechthoekige vormen. Denk hierbij aan een rechthoekige salontafel, een grote vierkante kast, een rechthoekige bank of een vierkante tv. Zelfs de kamer zal waarschijnlijk vierkant of rechthoekig zijn. Tijd om deze vormen te doorbreken. Met een rond vloerkleed zorg je ervoor dat de standaard rechte lijnen in een handomdraai doorbroken worden. Daarnaast creëer je met een rond vloerkleed ook direct contrast. Hierdoor valt het vloerkleed niet alleen meer op, maar valt ook gelijk de rest van jouw interieur meer op.

Je vraagt je nu misschien af hoe het dan zit met een rond interieur. Je kunt een rond vloerkleed ook heel goed combineren met een ronde eettafel. Zo kun je bijvoorbeeld een grijs rond vloerkleed toevoegen onder de eettafel om het speelse karakter en de ronde vorm te versterken. 

Positieve eigenschappen van een rond vloerkleed

Een vloerkleed brengt verschillende positieve eigenschappen met zich mee, waaronder een betere akoestiek in huis. Zeker als je last hebt galm in jouw huis is een vloerkleed een heel goed idee. Een vloerkleed heeft namelijk geluiddempende eigenschappen, welke bepaald worden door de dikte van het vloerkleed. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rond hoogpolig vloerkleed dat al het geluid opneemt. 

Voor welk formaat kies jij?

Als je kiest voor een rond vloerkleed heb je de keuze uit ontzettend veel kleuren, prints, materialen en dessins. Daarnaast zijn er ook verschillende formaten verkrijgbaar. Een populaire maat voor een rond vloerkleed is een vloerkleed met een diameter van 200 cm. Dit formaat staat erg mooi bij de bank of in de slaapkamer. Als je een mooie zithoek wilt creëren kun je het beste kiezen voor een formaat van 120 cm. 

Een rond vloerkleed voor de kinderen

Het speelse karakter van een rond vloerkleed maakt het vloerkleed ook ideaal voor kinderen. Zo kun je met een rond vloerkleed een fijne speelhoek creëren waar jouw kindje helemaal in los kan gaan. Een rond vloerkleed staat hierdoor erg mooi in de kinderkamer of in de speelkamer.